Maximaal 5 bestanden, elk formaat van 10M wordt ondersteund. OK
Shenzhen Yijin Hardware Co., Ltd. 86--075523502273 information@yijinsolution.com

Nieuws

Vraag een offerte aan
Thuis - Nieuws - de 12 puntensamenvatting van CNC verwerkingservaring, wat is CNC verwerking?

de 12 puntensamenvatting van CNC verwerkingservaring, wat is CNC verwerking?

January 29, 2021

CNC machinaal bewerken, ook bekend als CNC die, verwijst naar het machinaal bewerken met CNC machinaal bewerkend hulpmiddelen machinaal bewerken. Omdat CNC het machinaal bewerken door computer na programmering wordt gecontroleerd, CNC heeft het machinaal bewerken de voordelen van stabiele verwerkingskwaliteit, hoge verwerkingsprecisie, hoge herhaalbaarheid, het complexe oppervlakte machinaal bewerken en hoge verwerkingsefficiency. In het daadwerkelijke proces van verwerking, zullen de menselijke factoren en de werkende ervaring, voor een groot deel, de definitieve verwerkingskwaliteit beïnvloeden. Hieronder, nemen een blik, een veteraanbestuurder die met 10 jaar van CNC ervaring machinaal bewerken, samenvatten waardevolle ervaring 12.

 

Hoe te om CNC die machinaal bewerken proces te verdelen?

 

CNC die proces machinaal bewerken kan over het algemeen volgens de volgende methodes worden verdeeld:

 

De methode van het gecentraliseerde hulpmiddel opdracht geven tot is de werkprocedure volgens het gebruikte hulpmiddel te verdelen, en hetzelfde hulpmiddel CNC te gebruiken om alle delen te beëindigen die kunnen worden voltooid. Gebruik het tweede mes en het derde om te doen wat anders zij kunnen. Dit kan de tijden van de messenverandering verminderen, de plaats-tijd samenpersen, de onnodige het plaatsen fout verminderen. Voor CNC delen met heel wat verwerkingsinhoud, kan het verwerkingsdeel in verscheidene delen volgens hun structurele kenmerken, zoals interne vorm, vorm, oppervlakte of vliegtuig worden verdeeld. Over het algemeen, worden de het vliegtuig en het plaatsen oppervlakte eerst verwerkt, en het gat wordt later verwerkt. De eenvoudige meetkunde wordt eerst verwerkt, en dan wordt de complexe meetkunde verwerkt. De delen met lage precisie worden eerst machinaal bewerkt, en de delen met hoge precisie worden opnieuw machinaal bewerkt. Voor delen naar voren gebogen aan CNC die misvorming machinaal bewerken, ruwe en fijne kan CNC die opeenvolgingsmethode, wegens de misvorming machinaal bewerken na het ruwe machinaal bewerken voorkomen en moeten gevormde, zo in het algemeen ruw zijn en de fijne verwerking zou van het proces moeten worden gescheiden. Om, in de afdeling van het proces samen te vatten, moet op de delen van de structuur en de technologie, de functie van de werktuigmachine worden gebaseerd, delen CNC die inhoud, het aantal machinaal bewerken tijden van installatie en de meester van de de productieorganisatie van de eenheid buigzaam. Stel voor om het principe van werkprocedureconcentratie te gebruiken om het principe van werkprocedure nog te gebruiken dispersedly bovendien, volgens daadwerkelijke omstandigheid willen beslissen, maar doe zeker zijn beste is redelijk.

 

De regeling van de verwerkingsopeenvolging volgens de structuur van de delen en de voorwaarde van de spatie moeten zou worden overwogen, evenals is de behoefte om te plaatsen en vast te klemmen, de nadruk dat de starheid van het werkstuk niet wordt vernietigd. De opeenvolging zou de volgende principes over het algemeen moeten volgen:

 

CNC het machinaal bewerken van het vorige proces zou niet het plaatsen en het vastklemmen van het volgende proces moeten beïnvloeden, en de algemene werktuigmachine die proces machinaal bewerken zou ook ruim moeten worden overwogen. De geavanceerde binnen - gevormde binnen - opeenvolging van de holteverwerking, na de procedures van de contourverwerking. Met hetzelfde plaatsen, het vastklemmen worden de manier of dezelfde snijder CNC die proces machinaal bewerken het best aangesloten om het aantal te verminderen van het herhaalde plaatsen, messenveranderingen en het bewegen van het aantal van het drukken van plaat. In dezelfde installatie van veelvoudige processen, eerst aan de werkstuk stijve schade van het proces zou moeten worden geschikt.

 

Welke aspecten zou de aandacht aan in de bepaling van werkstuk het vastklemmen wijze moeten worden betaald?

 

De volgende drie punten zouden aandacht aan moeten worden besteed wanneer het bepalen van het plaatsende gegeven en het vastklemmen van regeling:

 

Streef te ontwerpen, ernaar te verwerken, en verenigde de benchmark van de programmeringsberekening. Zo ver mogelijk het aantal kan verminderen van het vastklemmen, zo ver mogelijk na het plaatsen CNC machinaal bewerkend alle te verwerken oppervlakten. Vermijd gebruikend mechanische aanpassingsregelingen. De te openen inrichting, zijn het plaatsen, het vastklemmen mechanisme kan niet CNC beïnvloeden machinaal bewerkend hulpmiddel (zoals botsing), zulk een situatie ontmoeten, kunt u een bankschroef gebruiken of de grondplaatschroef het vastklemmen manier toevoegen.

 

Hoe te om het redelijke messenpunt te bepalen? Wat is het verband tussen artefactcoördinaten en programmeringscoördinaten?

 

Het messenpunt kan voor een deel worden verwerkt, maar besteedt aandacht aan het messenpunt moet de benchmark zijn of is verwerkt, soms nadat de eerste stap in het messenpunt door CNC machinaal bewerkend werd vernietigd, tot de volgende werkprocedure en na kan leiden vindt niet het scherpe punt, zodat plaatst de eerste stap in de aandacht aan het mes om vrij vaste grootterelaties met het plaatsbepalingsgegeven te hebben opstelling een plaats met betrekking tot het mes, zodat wij volgens de relatieve positie tussen hen relaties terug naar het originele scherpe punt kunnen. De opposable snijderspositie wordt gewoonlijk gevestigd op de het machinebank of kaliber.

 

De selectieprincipes zijn als volgt: Het is gemakkelijk om juiste te vinden. Gemakkelijk aan programma. Weinig fout in hulpmiddel het plaatsen. Gemakkelijk te controleren wanneer verwerking.

 

De oorsprongspositie van het werkstuk gecoördineerde systeem wordt geplaatst door de exploitant. Nadat het werkstuk wordt vastgeklemd, wordt het bepaald door het hulpmiddel. Het wijst op de afstand en positierelatie tussen het werkstuk en op het absolute nulpunt van de werktuigmachine. Zodra het werkstuk gecoördineerde systeem wordt bevestigd, verandert het over het algemeen niet. Moeten het werkstuk gecoördineerde systeem en het programmerings gecoördineerde systeem worden verenigd, d.w.z., werkstuk gecoördineerd systeem en is het programmerings gecoördineerde systeem verenigbaar tijdens het machinaal bewerken.

 

Hoe te om de messenroute te kiezen?

 

De hulpmiddelweg is de weg en de richting van het hulpmiddel met betrekking tot het werkstuk die tijdens exponentiële controle worden verwerkt. De redelijke keus van het machinaal bewerken van route is zeer belangrijk, omdat het met CNC machinaal bewerkend precisie en oppervlaktekwaliteit verwant is. De volgende punten worden hoofdzakelijk overwogen in het bepalen van de route:

 

Verzeker de het machinaal bewerken nauwkeurigheid van de delen. De geschikte numerieke berekening, vermindert de programmeringswerkbelasting. Zoek kortste CNC machinaal bewerkend route, verminder de tijd van leeg hulpmiddel om CNC te verbeteren machinaal bewerkend efficiency. Minimaliseer het aantal segmenten. Om de ruwheid van de oppervlakte van de werkstukcontour na CNC te verzekeren die machinaal bewerken, zou de definitieve contour onophoudelijk met het laatste hulpmiddel moeten worden verwerkt. De vooruitgang en de terugtocht van de hulpmiddel (besnoeiing en besnoeiing) zouden lijn ook zorgvuldig moeten worden overwogen om het tegenhouden van het hulpmiddel te minimaliseren bij de contour (snijdende kracht plotselinge die verandering door elastische misvorming wordt veroorzaakt) en het teken te verlaten, maar ook het verticale mes in de contouroppervlakte te vermijden en het werkstuk te krassen.

 

Om CNC die machinaal bewerken proces aan te passen te controleren en?

 

Na groepering en programma het zuiveren, kan het werkstuk het automatische het machinaal bewerken stadium ingaan. Tijdens het automatische machinaal bewerken, zou de exploitant het scherpe proces moeten controleren om abnormaal knipsel te verhinderen kwaliteitsproblemen en andere ongevallen te veroorzaken.

 

De controle van het knipselproces overweegt hoofdzakelijk de volgende aspecten:

 

Het toezicht op het machinaal bewerken van het Ruwe machinaal bewerken is hoofdzakelijk betrokken met de snelle verwijdering van overmaat op de werkstukoppervlakte. In het automatische het machinaal bewerken proces van de werktuigmachine, volgens de vastgestelde scherpe parameters, snijdt de snijder automatisch volgens het vooraf bepaalde scherpe spoor. Op dit ogenblik, zou de exploitant aandacht moeten besteden om de verandering waar te nemen van de scherpe lading in het automatische het machinaal bewerken proces door de scherpe ladingslijst, en de scherpe dosering volgens de dragende staat van het hulpmiddel aan te passen, om volledig spel aan de maximumefficiency van de werktuigmachine te geven. Het toezicht op scherp Geluid tijdens automatisch knipsel, over het algemeen aan het begin van knipsel, het geluid van het hulpmiddel scherpe werkstuk is stabiel, ononderbroken, licht, op dit ogenblik is de motie van de werktuigmachine stabiel. Als knipselproces, wanneer het werkstuk hardpoint of slijtage van de werktuigen of hulpmiddelvoer na de reden heeft, lijkt het scherpe proces onstabiel, zijn de onstabiele prestaties de verandering van scherp geluid, zullen het hulpmiddel en het werkstuk tussen elkaar geraakt geluid lijken, zal de machine trilling lijken. Geschikte aanpassing van de scherpe dosering zou moeten op dit punt zijn en de knipselvoorwaarden, wanneer het aanpassingseffect niet duidelijk is, zouden de machine moeten tegenhouden, de snijder en werkstukvoorwaarde het eindigen procédé controleren controle die, hoofdzakelijk de grootte van de werkstukverwerking en de oppervlaktekwaliteit eindigen te verzekeren, is de scherpe snelheid hoger, groter voer. Op dit punt, zouden wij meer aandacht met als inhoud van spaanderknobbeltjes op de verwerkte oppervlakte moeten besteden. Voor de holteverwerking, zouden wij aandacht aan de hoek van het verwerkte scherpe en het laten mes ook moeten besteden. De bovengenoemde problemen oplossen, moet men aandacht besteden om de scherpe vloeibare nevelpositie aan te passen, zodat de het machinaal bewerken oppervlakte altijd in het koelen voorwaarden is; De tweede moet aandacht besteden om de kwaliteit van de verwerkte oppervlakte van het werkstuk waar te nemen, door de scherpe dosering aan te passen, om kwaliteitsveranderingen zo ver mogelijk te vermijden. Als de aanpassing nog geen duidelijk effect heeft, zou het afsluiten moeten zijn om te controleren of het oorspronkelijke programma redelijk is. Het is belangrijk om aandacht te besteden in de positie van het hulpmiddel tijdens de pauze of inspectie tegen te houden. Als de hulpmiddeleinden in het scherpe proces, de as plotseling zullen ophouden, en de werkstukoppervlakte een besnoeiingsteken zal veroorzaken. In het algemeen, wanneer het hulpmiddel de scherpe staat verlaat, denk na ophoudend. Hulpmiddel de kwaliteit van het controlehulpmiddel bepaalt grotendeels het werkstuk.

 

Niet - malend carbideeind - malensnijder of eind - de malensnijder zou voor oppervlaktemalen moeten worden gebruikt. Het algemene malen, zo ver mogelijk om de tweede scherpe hulpmiddelverwerking te gebruiken, het eerste scherpe hulpmiddel had het betere van de het malensnijder van het gebruikseind ruwe malen, langs het ononderbroken knipsel van de werkstukoppervlakte. Men adviseert dat de breedte van elk hulpmiddel 60% zou moeten zijn aan 75% van de diameter van het hulpmiddel. De Beëindigenmolens en de carbidetussenvoegsels worden hoofdzakelijk gebruikt voor het machinaal bewerken van handvaten, groeven en doosopeningen. Het balmes, rond die mes (ook als rond neusmes wordt bekend) wordt vaak gebruikt aan het machinaal bewerken van gebogen oppervlakten en de veranderlijke vorm van de schuine randcontour. Het balmes wordt hoofdzakelijk gebruikt voor semi-beëindigt en het eindigen. Worden de carbide getipte messen meestal gebruikt voor het ruwen.

 

Wat is de functie van het het machinaal bewerken procedureblad? Wat zou in het procesblad moeten worden omvat?

 

Het machinaal bewerken van procedureblad is één van de inhoud van CNC die procesontwerp machinaal bewerken, maar ook vereist de exploitant om te voldoen aan, de tenuitvoerlegging van de verordeningen, is de specifieke beschrijving van de het machinaal bewerken procedure, het doel is de exploitant te laten ontruimt de inhoud van het programma, vastklemmend en plaatsend, zou de hulpmiddelselectie van elke verwerkingsprocedure aandacht aan het probleem moeten besteden. In de lijst van het verwerkingsprogramma, zou het moeten omvatten: het trekken en programmeringsfilename, werkstuknaam, het vastklemmen schets, programmanaam, hulpmiddel in elk programma wordt gebruikt, maximumdiepte van knipsel, verwerkingsaard (zoals ruw of het eindigen), theoretische verwerkingstijd, enz. die

 

Wat zou vóór nc programmering moeten worden gedaan?

Na het bepalen van de verwerkingstechnologie, begrijp alvorens te programmeren:

 

Werkstuk het vastklemmen wijze; De grootte van het het haarembryo van het werkstuk -- om het verwerkingswerkingsgebied te bepalen of of het veelvoudige vastklemmen wordt vereist; De materialen van de werkstukken -- om welke hulpmiddelen te kiezen in de verwerking te gebruiken; Welke hulpmiddelen in voorraad zijn -- vermijd wijzigend het programma zonder dit hulpmiddel tijdens het machinaal bewerken. Als u dit hulpmiddel moet gebruiken, bereid vooraf het voor.

 

Wat zijn de regels om veiligheidsniveaus in programmering te bepalen?

 

Regel van veiligheid: over het algemeen boven de hoogste oppervlakte van het eiland. Of de programmerings nul reeks in het hoogste vliegtuig, dat het risico van messenbotsing kan ook minimaliseren.

 

Nadat de hulpmiddelweg wordt geprogrammeerd, waarom moeten wij post-verwerkt doen?

 

Omdat de verschillende werktuigmachines de adrescode kunnen erkennen en het Programma van numerieke controleformaat verschillend is, zodat voor het gebruik van werktuigmachines om het correcte post-verwerkt formaat te verkiezen om ervoor te zorgen dat het programma kan lopen.

 

Wat is DNC-mededeling?

 

De manier van programmatransmissie kan in CNC en DNC worden verdeeld die, verwijst CNC naar het programma door media (zoals diskette, bandlezer, communicatielijn, enz.) naar het geheugen van de op te slaan machine worden overgebracht, en het programma wordt uitgeroepen van het geheugen voor verwerking. Omdat de opslagcapaciteit door de grootte wordt beperkt, zodat wanneer het programma groot is, DNC-kan de verwerking worden gebruikt. Omdat de DNC-verwerkingsmachine direct van de controlecomputer om het programma (namelijk terwijl het doen) te lezen, zodat het niet door de opslagcapaciteit door de grootte wordt beperkt.

 

De scherpe parameters hebben drie belangrijke factoren: scherpe diepte, assnelheid en voersnelheid. Het algemene principe van de keus van scherpe dosering is: minder scherp, snel voer (namelijk is de snijdende diepte klein, snel voer) volgens de materiële classificatie, hulpmiddelen is over het algemeen verdeeld in gewoon hard wit staal (materiaal voor hoge snelheidsstaal), met een laag bedekkend hulpmiddelen (zoals titaniumplateren), legeringshulpmiddelen (zoals wolframstaal, boriumnitriding hulpmiddelen). Als u van CNC wilt schakelen machinaal bewerkend exploitant aan programmeur, dit de belangrijkste te kennen dingen zijn. Naast bovengenoemd, wat anders denkt u u zou moeten het weten? Is het ook belangrijk om efficiency te verbeteren? Is het ook belangrijk om botsing en lege messen te vermijden?